woensdag 11 maart 2015

Windmolen VS windmolenbouwers 1-0

 Donderdagavond zijn we naar het verjaardagsfeest van Wies geweest en we hebben er genoten van een heerlijke barbecue! Samen met Ludo, Wies, Jessica, Mieke, Jo en de familie Camara hadden we een zeer gezellige avond. We hadden haar een mooi cadeau gekocht!


Vrijdag wilden we beginnen met de afbraak van de windmolen maar door een gebrek aan helpende handen ging dit niet door (ze moesten allemaal naar school). Daarom hebben we vrijdag nog wat gemaild en zijn we begonnen met enkele cursussen te lezen.

Zaterdagochtend zijn we begonnen met het neerhalen van de toren. Door enkele verkeerde Senegalese inschattingen kwam de toren iets minder zacht neer dan gepland. Na een controle bleek dat al de onderdelen die we wilden gebruiken nog intact waren. We haalden de benodigde onderdelen van de toren af en de broeders gingen de rest recupereren.
Namiddag zijn we thee gaan drinken bij Mansour en 's avonds nodigden we Jessica uit om iets te komen eten bij ons. Het werden kippennuggets met groentjes. We beëindigden de avond ten slotte met enkele gezelschapsspelen.

De volgende dag hadden we afgesproken met Thierno om met ons een tour te doen met de quad. Samen met Jessica en Mansour waagden wij ons aan een flinke trip. Île de Saloum werd onze bestemming, ongeveer 3 uur rijden vanuit Nianing. We vertrokken rond half 10 's morgens door de brousse om rond half 1 aan te komen in île de Saloum. Een prachtige trip die voorzichtig begonnen werd maar na een tijdje ontaarde in kleine racen tussen de jongens. Thierno liet zijn talent zien en reed op twee wielen voor ons op.Onderweg kwamen we nog een Peul tegen die zijn vaardigheid met de Coupcoup liet zien. Eenmaal aangekomen op bestemming werd er genoten van een maaltijd (Yassa Poulet) om daarna in de boot te kruipen voor een trip door de mangroves. Na een tochtje van een uur (anderhalf uur was ons beloofd) kropen we terug op de quad richting thuis. Deze keer namen we een iets andere route en passeerde we langs een kampement (verblijf) waar een drankje genuttigd werd. Hier hadden we een adembenemend zicht over een stuk landschap vol met pelikanen en andere vogels. Het kampement had ook een slang als huisdier en die moesten we toch ook even gaan bezoeken. Hierna keerde we langs het strand (en het huis van de basketter Boniface N'Dong) terug naar huis. Eenmaal aangekomen bekeken de mensen ons nog al raar. Blijkbaar waren we niet meer zo blank als voor de trip. 's Avonds bestelden we enkele pizza's en kropen we doodmoe in ons bed.




Gisteren zijn we terug begonnen aan de toren. De volgende 5 stukken zijn geplaatst zonder problemen. Bedankt Djiby en Boubacar om nog eens te komen helpen! We zitten nu op 10m hoogte! De laatste 2 stukken worden pas geplaatst als we de rest van de onderdelen hebben kunnen passen. Zo zijn we zeker dat we achteraf geen botsingen krijgen met de wieken. Namiddag zijn we naar M'bour geweest met Ludo om geld af te halen. Hierna passeerden we langs Tamba, Alassane en Mamadou om een thee'tje mee te pikken. We reden door en namen onze spullen om naar huis te gaan. Thuis aangekomen genoten we van een blik chili con carne en hierna gingen we nog een pintje drinken in de Oasis.

Vandaag hebben we de motor van de oude windmolen open gemaakt om de staat te bekijken en het type te bepalen. We hebben tot nu toe nog geen typeplaatje gevonden. Ook de rest van de onderdelen werden gedemonteerd. De vaan kan sowieso al hergebruikt worden. Deze moet wel eerst worden afgeschuurd en opnieuw gelakt. De rest van de onderdelen moeten we nog bekijken. Ook over de motor moeten we nog een beslissing nemen.

De rest van de foto's volgen in de loop van de week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten