dinsdag 17 maart 2015

Biir boumak!

Woensdag zijn we voormiddag samen met Ludo, Wies en Penda vertrokken naar de markt van Ngueniene. Dit is elke woensdag een grote markt in de brousse. Hier hebben we voor onze motor een zakje vet gekocht. Namiddag hebben we de hele dag bij Ludo gezeten om te werken aan de motor. Deze is helemaal gedemonteerd en gereinigd. Op het eerste zicht zag hij er nog goed uit maar er waren enkele kabels los gekomen.

Donderdag hebben we deze kabels terug proberen vast te maken. Omdat we geen soldeerbout ter onze beschikking hadden hebben we een houtskoolvuurtje gemaakt en een schroevendraaier gebruikt als soldeerbout. Na veel moeite kregen we de koolstofborstel terug vast gemaakt en werd alles geassembleerd. De motor draaide terug goed rond. We maakten een handvat om de motor rond te draaien en probeerden er een signaal uit te krijgen. De voltmeter die we gekocht hadden gaf echter niks aan. We gaan verder zoeken naar een oplossing.

Vrijdag hebben we de hele dag verder geschreven aan onze thesis en ondertussen nog wat gecommuniceerd met het thuisfront. Ook belde Jeroen naar de organisatie EolSenegal om een afspraak te maken. Dit is een onderzoeksgroep van de universiteit die windmolens bouwt in Senegal. Zij namen echter de telefoon niet op. Zij kunnen normaal voor ons de wieken maken en misschien ook helpen met andere onderdelen.

Zaterdag werkten we nog de hele dag verder aan onze thesis en deden nog enkele berekeningen en inschattingen. 's Avonds gingen we samen met Ludo, Wies, Jessica, Hans en zijn vriendin eten in de Coco Diop.

Zondag hielden we een rustig dagje. We gingen thee drinken bij Mansour en 's middags werd er opeens een maaltijd voor onze neus geschoven. Louise had wat extra gemaakt voor ons. Heerlijk! Namiddag gingen we naar een match van Paulo kijken op het voetbalterrein van Nianing. Ze waren zo goed dat ze verloren met 6-2 tegen Warang.

Gisteren belde Jeroen opnieuw naar Dakar voor een afspraak en deze werd vastgelegd op woensdag om elf uur. Voormiddag werd er nog wat voor school gewerkt. 's Middags aten we mee met Malik en de familie en daarna werd er thee gezet. We vetrokken naar Wies en Ludo om de nummer van Abel te vragen. Hij kan met ons naar Dakar rijden en hij kent de stad goed. We wouden eerst Malik vragen maar hij heeft de afgelopen week nogal veel in panne gestaan en we vertrouwen de auto niet goed.
's Avonds maakte Marie, Malik zijn vrouw, fataya's voor ons, een plaatselijke specialiteit. Overheerlijk!

Vandaag wordt er nog verder geschreven aan de thesis en voor school gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten