donderdag 5 maart 2015

En we gaan de hoogte in!!!

Het is weer een tijd geleden, maar hier eindelijk een nieuwe update:

Terwijl de beton  aan het drogen was zijn de stukken mooi in rood-wit geverfd. Het resultaat mag gezien worden!

Tijdens het weekend hebben we ons wat bezig gehouden met het schrijven aan de thesis en hebben we wat tijd genomen om te ontspannen.
Zo zijn we met Jessica naar een baskettraining van Mansour gaan kijken, hebben we de mini-zoo in 'Domaine de Nianing' bezocht en genoten van het zwembad bij Ludo en Wies.



De beton was intussen al meer als een week aan het drogen, dus wilden we maandag beginnen met de montage van de eerste 5 stukken. Voordat we deze konden monteren, moesten er nog gaten geboord worden. Dit bleek echter gemakkelijker gezegd dan gedaan!
s'Avonds hadden we zelfs nog niet genoeg gaten geboord om ook maar 1 stuk te monteren, zeer demotiverend!

We gingen dan maar op zoek naar een nieuwe, krachtigere boormachine en nieuwe boren, met de hoop dat het de dag erna beter zou gaan. We vonden uiteindelijk een boormachine bij een lasser bij ons in het dorp.

Met zijn machine zijn we er uiteindelijk in geslaagd in één voormiddag alle stukken te boren.
s'Middags zijn we met Jessica en Mansour wat van de Senegalese zon gaan genieten op het strand.
In de namiddag hebben we dan de eerste 5 stukken kunnen monteren. Er staat nu een toren van 5 meter. De overige stukken zullen volgende maandag geplaatst worden, wanneer de beton helemaal droog is.




Gisteren planden we nog wat aan de thesis te schrijven, enkele mails in orde te maken en de blog te updaten. Het Senegalese elektriciteitsnet besliste echter anders! Gedurende meerdere uren was er geen spoor te bekennen van enige stroom, zodat we gedwongen werden iets anders te doen. We zijn uiteindelijk gaan kijken op het erf van enkele Canadese paters die ginder een oude, vervallen windmolen hadden staan. We hebben met hen afgesproken dat we hun windmolen zouden opruimen en dan zelf enkele onderdelen kunnen recupereren. Het valt nu nog af te wachten in welke staat deze zijn, maar op die manier zouden we wel wat geld en werk uit kunnen sparen.


1 opmerking: