zaterdag 21 februari 2015

Het gaat vooruit!

Het is alweer even geleden, daarom hier een kleine update van de werken:

Woensdag is Safou, onze aannemer, begonnen met het maken van de draadnetten voor in de betonnen fundering. Later die dag hadden we ook een afspraak met onze lassers. Zij wilden het ijzer zien, en gaven ons hun prijs waarvoor zij de constructie wilden lassen.



s' Avonds werden we door 'Guy, le guide', die ons de eerste 10 dagen begeleid heeft met ons project hier in Senegal, als afscheid getrakteerd in de Coco Diop. Hij is donderdag terug naar Belgiƫ vertrokken. Bedankt Guy, voor alle hulp en goede raad!

Donderdag is Safou, onze aannemer begonnen met het gieten van de betonnen fundering.


De lassers begonnen intussen aan het lassen van het eerste stuk van de toren, en het maken van de structuur die de fundering en de toren verbindt.


Vrijdag werd de verbindingsstructuur tussen fundering en toren geplaatst. Vervolgens kon de beton verder gegoten worden. Tegen het einde van de dag bleek dat er niet meer genoeg kiezels waren, dus deze diende bij besteld te worden.






Vrijdagavond na het werk gingen we nog even tot bij Jessica, speelden daar een potje mikado en lieten pizza's komen.

Zaterdagochtend bleek dat de bestelde kiezels nog niet geleverd waren. Deze gingen normaal gezien om 10 uur geleverd worden, maar uiteindelijk liep dit uit tot 14(!) uur. Dit betekende jammer genoeg dat onze aannemer en zijn mannen tot dan niks konden doen. Voor de rest van de dag splitsten we ons op: Jeroen hield de werf in de gaten, terwijl Joachim in M'Bour nog enkele boodschappen ging doen. Tegen het eind van de dag hopen we dat alle beton gegoten is.

De lassers zijn intussen al bezig aan het 4de stuk van de toren! Volgende week kunnen we hopelijk, zodra de beton voldoende gehard is, beginnen aan de montage van de toren.



2 opmerkingen:

  1. Amaai, sommige dingen lijken daar aan een snel tempo te gaan - niet echt Afrikaans (denk ik). Leuk om van hier uit alles zo te kunnen volgen. Goed bezig mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOW, ik ben onder de indruk! Hopelijk komen de wieken ook snel aan en is invoeren via Dakar geen probleem!

    Tot gauw,
    Wim

    BeantwoordenVerwijderen